ALTEN fortsätter att satsa stort på life science

ALTEN fortsätter att satsa stort på life science

Konsultbolaget ALTEN har spetskompetens inom en rad olika områden, allt från fordonsindustrin till energibranschen. Ett område ALTEN satsar stort på just nu är Life Science – en ny certifiering och en nyskapad strategisk roll ska driva området framåt.

Inom Life Science-området arbetar ALTEN framför allt med utveckling av läkemedel och medicintekniska produkter där de ofta tar helhetsansvar i projekten. Exempel på det är dels företaget OnDosis som utvecklar individanpassad dosering och uppkopplade lösningar inom smärta och ADHD tillsammans med ALTEN, dels Allytec där ALTEN utvecklar ett nytt instrument för förbättrad akutsjukvård.

– Vi har en stor bredd samtidigt som vi har djup kunskap. Det gör att vi kan ta ett helhetsansvar i projekten tillsammans med våra kunder, säger Nils Löfgren, affärsområdeschef för Life Science på ALTEN i Sverige.

Senast i raden av satsningar är ISO 13485 certifiering som innebär att de kan utveckla medicintekniska produkter i sitt eget kvalitetssystem.

– Som konsultbolag utvecklar man i många fall under kundens eget kvalitetssystem. Men, om kunden är ny på marknaden eller tidigare bara arbetat med en enklare klassning kan vi nu erbjuda dem att arbeta i vårt system. Det gör att vårt erbjudande blir ännu bredare samtidigt som det är en garant för kvaliteten, säger Nils Löfgren.

Nils Löfgren tillträder som affärsområdeschef med ansvar för ALTENs strategiska arbete i Norden inom Life Science. Det är en ny roll som skapats för att kunna stötta och koordinera projekten i de olika regionerna.

– Det ska bli väldigt roligt att ta mig an den här utmaningen. På ett stort bolag som ALTEN, med olika kompetens på olika platser, behövs någon som knyter ihop arbetet. På så vis blir all kompetens tillgänglig för alla, oavsett var man befinner sig, säger Nils Löfgren och tillägger:

– Rollen skapar också än bättre förutsättningar mellan Norden och övriga länder. ALTEN är ju ett internationellt bolag och på kontoret i Belgien har vi till exempel resurser för kostnads- och energieffektivisering inom läkemedelstillverkning. Den kompetensen kommer att bli mer tillgänglig för projekten i Norden nu.

Artikeln publicerad den 16 januari, 2019 av borgowilli